Histori

Histori2019-02-05T17:43:31+01:00

Milestones

2018: FINCA Kosovë fiton çmimin Bronz për Barazi në Punësim për LGBTIQ 2018
FINCA Kosovë u nderua me Çmimin e Barazisë së Punësimit të Bronzit për LGBTIQ 2018 nga kompania Headhunter Kosovë për hartimin e politikave të ndërmarra mbi të drejtat e njeriut, vlerat për përkushtim ndaj diversitetit të vendeve të punës, si dhe për mbrojtjen dhe mbështetjen e të drejtave dinjitoze të punëkërkuesve dhe punonjësve të LGBTIQ

2018: Lancimi i produktit kreditor Kredi për Femra Ndërmarrëse
Kredi për Femra Ndërmarrëse, është produkt i dizajnuar enkas për mbështetje financiare, i cili i ‘u vie në ndihmë femrave ndërmarrëse për të bërë biznes profitabil e të qëndrueshëm. Kjo kredi ka për qëllim edhe të ndikojë në ndryshimin pozitiv të pozitës së femrave, veçmas atyre ndërmarrëse, duke ndikuar pikë së pari në përmirësimin e jetës së tyre dhe familjeve të tyre.

2018: FINCA Kosovë numër 1 në treg
FINCA Kosovë është instiucioni më i madh mikrofinanciar në Kosovë me numër më të lart të klientëve në sektorin mikrofinanciar.

2018: FINCA Impact Finance Fiton Çmimin Argjend Telly Awards
FINCA ka fituar çmimin më të lartë të argjendtë nga Telly Awards për videon e realizuar në Kosovë “Ristruktimi i Kosovës: Një Kredi në një Kohë” për cilësinë e përmbajtjes së brendit, shërbimeve financiare / bankare. Linku i videos është: https://www.youtube.com/watch?v=zMOL1IQaENU

2017: FINCA Kosovë pranon Certifikatë të vlerësimit për “Huadhënie bujqësore të bazuar në tablet”
FINCA Kosovë ka fituar Certifikatë të veçantë të vlerësimit për projektin “Huadhënie bujqësore e bazuar në tablet” dhe ndikimi i parashikuar në përfshirjen financiare, nga Microfinance Centre. FINCA Kosovë ka zhvilluar huadhënie të bazuar në tabletë, duke reduktuar kështu kostot e transportit të klientëve; duke ulur kohën e shërbimit për aplikimin e kredisë dhe duke dhënë një kontribut pozitiv në mjedis nëpërmjet reduktimit të letrës.

2016: Çmimi Tradicional Ylli i FINCA-së”
FINCA Kosovë fillon me shpërblimin e stafit me çmimin tradicional të FINCA Ndërkombëtar “Ylli i FINCA-së”, për punonjësit që dëshmojnë vlerat e institucionit si ngrohtësi, përgjegjësi, besueshmëri dhe performancë të shquar, duke jetësuar atributet e brendit të FINCA-së. Çmimi ndahet çdo vjet.

2016: FINCA Kosovë Certifikohet për ‘Mbrojtje të Klientit’ nga Fushata SMART
Kjo certifikatë pasqyron angazhimin e thellë të FINCA-së, për trajtimin e klientëve në mënyrë të drejtë, parandalimin e borxhit të tepërt, transparencën, çmimin e arsyeshëm, trajtimin e drejtë dhe të respektueshëm të klientëve, privatësinë e të dhënave të klientëve dhe mekanizmat për zgjidhjen e ankesave.

2015: Digjitalizimi i proceseve
Në shtator të vitit 2015, FINCA Kosovë ka filluar me shpërndarjen e kredive të bazuar në tableta elektronike, e dizajnuar veçanërisht për kreditë e sektorit të bujqësisë e cila redukton kostot dhe kohën.

2014 Ligjërata Teknike
Që nga viti 2014 FINCA Kosovë ka filluar të ofrojë ligjërata teknike për të mbështetur pronarët e bizneseve mikro në tërë Kosovën nga profesorët e Fakultetit të Bujqësisë në Kosovë. Qëllimi i këtyre leksioneve është përmirësimi i njohurive për zhvillimin e bizneseve bujqësore.

2009: 10 vite të FINCA-së në Kosovë
FINCA Kosovë në vitin 2009 kremtoi 10 vjetorin e huadhënies mikro-financiare në Kosovë duke arritur suksesin prej 10,000 klientësh.

2000: Inaugurimi i pare i FINCA Kosovë
Mbretëresha Rania Al-Abdullah i Mbretërisë Hashemite të Jordanisë zyrtarisht inauguroi programin mikrofinanciar të FINCA Kosovë, në shkurt të vitit 2000 duke disbursuar programin e kredisë së grupit të parë në Malishevë.

1999: Themelimi i FINCA-së
FINCA Kosovë është themeluar në vitin 1999, për të siguruar qasje të përgjegjshme në financa për ndërmarrësit me të ardhura të ulëta, biznese dhe agro – biznese për ndërmarrjet e vogla të mesme për të mbështetur të vetë punësuarit dhe për të krijuar vende të reja pune.

Ne përdorim cookies për të kuptuar veprimet e juaja dhe për të monitoruar përdorimin e ueb faqës sonë, që ne të përmirësojmë përvojën tuaj në përgjithësi duke krijuar një ueb faqe të personalizuar për ju. Për më shumë informata në lidhje me cookies mund ti gjeni në Politikat e Privatësisë. Mbylleni dhe Pranoni