Shadije Asllani

2019-02-05T12:47:39+01:00Janar 5, 2019||

Shadije Asllani, 56 vjeçare, është nga qyteti i Gjilanit. Është një grua e pavarur dhe njëkohësisht luan rolin e kryefamiljares. Znj. Shadije ka 3 fëmijë, njëri nga fëmijët jeton jashtë vendit kurse dy fëmijët tjerë jetojnë dhe veprojnë në Kosovë.

Znj. Shadije si nje grua e vetëqëndrueshme dhe me shumë vullnet, punoi disa vite në Stacionin Bujqësor në komunë dhe pastaj në Afganistan, ku i lindi idea t’a hapte biznesin e saj për kultivimin e farës së asparagusit. Ky lloj biznesi sipas saj ishte një biznes i duhur për Kosovën pasi është vend që nuk kultivohej asparagusi dhe shënonte mungesë në tregun e Kosovës.
Znj. Shadije punën e ka filluar me ndihmën e USAID-it të cilët farën e asparagusit i kanë dhuruar dy herë falas. Si femër e pavarur në filim të biznesit të saj përveq ndihmës së USAID-it kishte dhe mungesë të përkrahjes financiare ku zgjidhjen rreth të ardhurave financiare e gjeti në FINCA, për plotësimin e nevojave rreth mjeteve për biznes dhe pajisjet e ujit.

Kredinë e parë në FINCA Kosovë e morri në shumë prej 8,000 Euro, ku përmes kredisë ka plotësuar të gjitha nevojat rreth pajisjeve për biznes. Gjatë kësaj periudhe, përpos mjeteve biznesore i’u është shfaqur nevoja për blerjen e një traktori për përpunimin e tokës ku prap gjeti zgjidhje në FINCA Kosovë përmes kredisë së dytë në shumë prej 10,000 Euro.

Biznesi që tashmë shënon pesë vite që zhvillon dhe operon punën në tregun e Kosoves ka shumë sukses. Znj. Shadie tregon gjithçka rreth kultivimit të asparagusit, ku kultivimi dhe procesimi deri në shitje është një proces jo i lehtë sepse fara e asparagusit mbillet një herë në 15 vite dhe pastaj vetëm përpunohet rregullisht. Sa i përket tokës ajo ka një hektar tokë ndërsa në të ardhmen mendon të ketë deri në 10 hektar tokë me qera dhe pesë apo gjashtë ton asparagus. Ndërsa sa i përket shitjeve ajo përpos shitjeve individuale tashmë furnizon dhe restaurante, markete, dyqaneve të ndryshme brenda rethinës.

Znj. Shadije përkrahje të madhe në jetë ka fëmijët e saj, ku njëkohësisht i ndihmojnë rreth zhvillimit të biznesit të saj. Por, kur puna arrin fluskin e madh, ajo punëson dhe antarë të tjerë të familjes.

Pasi biznesi i saj vazhdon të rritet çdo ditë e më shumë, paralel me fitimet profitable që sjell, ajo ka vendosur të shkoj jashtë vendit të trajnohet rreth kultivimit të asparagusit të bardhë dhe pastaj ta zhvillon kultivimin e saj në Kosovë.

Znj. Shadije si një femër sipërmarrëse dhe një grua e pavarur shprehet për FINCA

“Nëse nuk keni gjetur zgjidhje në banka tjera, atë e gjeni vetëm në FINCA”

Ne përdorim cookies për të kuptuar veprimet e juaja dhe për të monitoruar përdorimin e ueb faqës sonë, që ne të përmirësojmë përvojën tuaj në përgjithësi duke krijuar një ueb faqe të personalizuar për ju. Për më shumë informata në lidhje me cookies mund ti gjeni në Politikat e Privatësisë. Mbylleni dhe Pranoni