Xheva Haziri

2019-02-13T14:51:32+01:00Shkurt 5, 2019||

Znj. Xheva Haziri është një nga shembujt që tregon fuqizimin e gruas në rolin sipërmarrëse në Kosovë, gjithashtu e shpesht sa i përket kredimarrjes si grua sipërmarrëse në FINCA Kosovë. Poashtu Znj. Xheva është një nga klientët e devotshme të FINCA Kosovë. Ajo jeton në fshatin Zbovc të komunës së Shtimes. Ajo është 53 vjeçare, është e martuar dhe ka 4 fëmijë.

Në fillimet e vitit 2013 ka hapur biznesin e saj individual për përpunimin dhe konzervimin e perimeve. Pas zhvillimit të biznesit të saj në hapat e para, ajo vendosi në këtë vit, të financohet me kredin e parë në FINCA me shumë 700 euro për t’i plotësuar disa nevoja rreth biznesit të saj të konzervimit siç janë: mbjellja e dredhëzave, blerjen e fidaneve dhe rregullimin e sistemit të ujitjes. Ajo për mbjelljen e dredhëzave ka pasur ndihmë edhe nga IKC (Iniciativa Kosovare për Komunitet) sa i përket tokës. Pas një viti, në vitin 2016 prap ka marr kredi në FINCA Kosovë për serë, ku përveq kultivimit të domateve tashmë kultivon dhe dredhëza.

Për sa i përket kredive znj. Xheva ka marr edhe kredinë e tretë në shumë prej 1,000 Euro për t’i plotësuar nevojat e mbetura rreth biznesit për kultivimin e pemëve dhe perimeve. Si një grua që zhvillon biznesin e saj, ka pasur qasje në shumë shoqata të ndryshme ku i’u janë ofruar trajnime të ndryshme për procesimin e pemëve dhe perimeve, ajo poashtu si kliente e rregulltë ka fituar një trajnim nga FINCA Kosovë.

Për sa i përket puntorëve në biznesin e saj rreth kultivimit të dredhëzave, asaj i ndihmon djali i saj 28 vjeçar, por në sezonin e verës, pasi puna rritet merr dy punëtore sezonal për mbarimin e të gjitha porosive dhe punëve.

Kredia e fundit (kredia e pestë) që ka marr në FINCA Kosovë, e ka shfrytëzuar për zgjerimit të tokës, ku ka menduar të ndërtojë një objekt i cili i duhet rreth biznesit.
Në komunën ku ajo operon me biznesin e saj, nuk ka konkurrencë pasi që 80 % të produkteve të saj janë BIO.

Tashmë ajo është pozicionuar në treg dhe ka filluar shitjen në dyqane dhe markete të ndryshme ushqimore. Pasi që biznesi i saj po zhvillohet çdo ditë e më shumë, nga prilli i vitit 2019 ajo ka vendosur të fillojë dhe me porosi nga diaspora, përshkak kërkesave të shumta rreth pemëve dhe perimeve, që i proceson dhe konzervon Znj.Xheva.

Si një nga klientët e kënaqur nga FINCA Kosovë ajo është shprehur

“Marrja e kredisë bëhet shumë shpejtë, shumë mirë dhe me një sjellje të mirë nga stafi, do ju rekomandoja të gjithave grave të tjera që nuk kanë përkrahje financiare në hapjen e biznesit të marrin kredi në FINCA, pasi që kredia merret shpejtë dhe me normë interesit jo të lartë”.

Ne përdorim cookies për të kuptuar veprimet e juaja dhe për të monitoruar përdorimin e ueb faqës sonë, që ne të përmirësojmë përvojën tuaj në përgjithësi duke krijuar një ueb faqe të personalizuar për ju. Për më shumë informata në lidhje me cookies mund ti gjeni në Politikat e Privatësisë. Mbylleni dhe Pranoni