Zoran Cumpatovic

2018-10-09T18:07:37+01:00Dhjetor 22, 2014||

Zoran Cumpatović, një njeri modest i cili jeton në një fshat të vogël afër vendit të bukur turistik të Brezovicës në Kosovë, punon si roje për të mbështetur gruan dhe katër fëmijët e tij. Marrëdhënia e tij e parë me një bankë ishte zhgënjim i plotë. Kjo ndodhi për shkak se nuk kishte përgjigje të njëmend ndaj nevojave të tij. Mirëpo, kjo ndryshoi pasi u takua me punonjësit e FINCA-s.

Mirëseardhja e tyre e ngrohtë dhe mirësia ia ndryshuan mendjen Zoranit për banka dhe për institucione financiare, dhe shumë shpejtë mori një kredi në FINCA. Ai krijoi një marrëdhënie të ngrohtë me stafin e FINCA-s dhe që atëherë, ai ka vazhduar të përkrahë FINCA-n dhe misionin e saj.

“Kontakti njerëzor që punonjësit e FINCA-s më ofruan dhe mënyra se si më mbështeten mua dhe familjen time, janë gjëra për të cilat gjithmonë do të jem mirënjohës. Faleminderit FINCA”

Me kredinë e tij të parë nga FINCA, ai bleu një kultivator me të cilin arriti të punonte kopshtin e tij të vogël. Me kopshtin e familjes së tij, ai mund të kultivonte patate organike, domate dhe fasule, me të cilat ia doli të ushqente mirë familjen e tij të ngushtë. Sanën të cilë e ka prerë e shiste tek fermerët lokal të cilët e përdornin për qëllimet e tyre. Ai është i gatshëm për të ndihmuar fqinjët me mjetin e tij të cilin e siguroi me ndihmën e FINCA-s, duke iu kultivuar kësisoj tokën e tyre.

Ne përdorim cookies për të kuptuar veprimet e juaja dhe për të monitoruar përdorimin e ueb faqës sonë, që ne të përmirësojmë përvojën tuaj në përgjithësi duke krijuar një ueb faqe të personalizuar për ju. Për më shumë informata në lidhje me cookies mund ti gjeni në Politikat e Privatësisë. Mbylleni dhe Pranoni